23948sdkhjf

Nærbutikker raser: Sliksnyd slår kiosker ihjel

Høje danske afgifter åbner for sort slikhandel, mener brancheorganisation. Kioskejer føler sig sat i dårligt lys.
- Man er nødt til at finde årsagerne til den kriminalitet, og det er, at man kan levere noget billigere, end man ellers kan i Danmark. Ellers var det ikke foregået.

- Det siger Martin Schjøth til Food Supply. Han er direktør i Nærbutikkernes Landsforening.

Brancheorganisationen raser over, at der i Danmark findes et stort illegalt slikmarked, som Skat og Fødevarestyrelsen er ved at trevle op, og foreningen vurderer, at den ulovlige slikkonkurrence slår kiosker ihjel.

- Det sidste dødsstød for nogle
Også selv om nærbutikkerne i forvejen er presset af andre udfordringer, som han erkender.

- Der er selvfølgelig flere ting, der gør det svært at drive kiosk, men det her er kun med til at minimere levebrødet yderligere, siger Martin Schjøth.

Derfor mener han, at der er behov for at sænke afgifterne, så prisen på slik lander på tysk og svensk niveau.

Mistænkeligt billigt
Anders Hesselvang, som driver to Nærkøb-butikker i Aalborg, er en af kioskejerne, som blandt andet lever af sliksalg. Han ser stadig flere konkurrenter i bybilledet, som han synes, bliver drevet mistænkeligt.

- Vi forhandler selv alle de mærker, der er på markedet i Danmark, og vi køber direkte fra producenter, gennemfakturet, og fra Super Gros. Gør man det, så kan man også på få minutter se, hvad der er tvivlsomt og derfor med stor sandsynlighed er ulovligt, siger han.

Han ærgrer sig over, at der tilsyneladende findes en ulovlig konkurrence.

- Det sætter os andre i et dårligt lys og giver branchen dårlig omtale. Skulle vi sælge slik for 6,95 per 100 gram, som vi har hørt, at nogle gør, så kan vi ikke engang få det til at gå i nul. Vores indkøbspris er syv kroner i gennemsnit.

Pristest viste slående forskel
Dagbladet Politiken lavede i juni en pristest, hvor man sammenlignede fem forskellige forhandlere i hovedstaden. Den dyreste slikbutik var Palads-biografen, som solgte 100 gram slik for 16,50 kr.

Den billigste butik var Candy Kiosk i Brønshøj, som solgte 100 gram slik for 4,95 kr.

Ifølge Politiken ønskede Candy Kiosk ikke at kommentere på prissammenligningen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078